Folie in Steenoptiek

Men associeert robuust, edel en zwaar met steen. Lang voor de moderne tijd maakte steen al deel uit van eenvoudige woningen en prachtige gebouwen. Denk aan de piramides in Egypte en de beelden op het Paaseiland. Mensen hebben lang geleden al de indrukwekkende schoonheid van verschillende soorten steen herkend en verwerkt. Ze variëren in kleur, structuur en samenstelling. Echter hebben ze één ding gemeen: steen is omvangrijk en zwaar.

Steensoorten als Folie

Ideeën met steenfolie.

Hoe de prachtige werken van vroeger tot stand zijn gekomen is soms een raadsel. Zelfs met de huidige machines verandert er niets aan het feit dat elementen van steen niet gemakkelijk te hanteren zijn. De frequentie van levering en de verwerking van de stenen bepalen de prijs. Dit kan ongelofelijk hoge bedragen tot gevolg hebben. Zo begint de zoektocht naar een eenvoudig alternatief. Een folie in steenoptiek is de oplossing. Maar niet alleen het uiterlijk is belangrijk, daarom heeft de steenfolie ook een voelbare structuur, dit maakt het zo realistisch mogelijk. Folie is flexibel, lichtgewicht en laag geprijsd in vergelijking met de natuurlijke stenen.

Marmer - Van wit naar zwart

Marmer vindt men tegenwoordig vaak terug op vloeren of muren in grote gebouwen. Weinig mensen weten dat dit een folie is in marmeroptiek. Met de zelfklevende laag aan de achterkant van de folie verschaft deze een gemakkelijk en betaalbaar alternatief. Tegenwoordig kan een verscheidenheid van marmer geïmiteerd worden zoals Bianco Carrara (wit marmer) of Marron Emperator (bruin marmer). De galerij toont enkele voorbeelden van de folie in marmeroptiek, van wit naar zwart wordt de edele steen vertegenwoordigd.

In onze online shop vindt u de verschillende soorten steenfolie met extra beeldmateriaal.

Leisteen -Een mooi kleurenspel

Leisteen kan in de natuur meestal alleen gevonden worden in de kleuren donkergrijs tot zwart. Met folie in leisteenoptiek zijn meer kleurvariaties mogelijk, zoals beige of bruin. De karakteristieke laagjes leisteen en de verschillende kleuren die daardoor ontstaan zijn ook op de folie duidelijk zichtbaar. Het leisteen effect is dus bijzonder realistisch. De galerij toont enkele voorbeelden van de folie in verschillende kleuren.

Enkele ideeën en suggesties voor het gebruik van de folie kan gevonden worden in de galerij.

Baksteen - Steen voor steen

In tegenstelling tot natuursteen zijn bakstenen één van de soorten steen die door mensenhanden worden gemaakt. Rechthoekige of vierkante vormen domineren de markt. Rood en grijs zijn de meest populaire kleuren en vormen de basis voor de wanden. Hieruit is een folie met baksteenoptiek ontstaan. Om het gewenste effect te bereiken behang je de muur met folie. Het zal rustieke accenten creëren in een woning. Kleine rode bakstenen of grote grijze bakstenen zijn een van de beste verkopers in onze online shop.

Het volledige assortiment van de zelfklevende folie in steenoptiek is beschikbaar in onze online shop.

Echt steen - Veel kleine steentjes

Een bijzonder hoogtepunt bij de folies in steenoptiek zijn de drie modellen met echte steentjes. Zoals te zien is op de foto’s, is het niet een imitatie, echte minerale verfraaien het oppervlak. Het zogenaamde vermiculiet wordt gekenmerkt door zijn brandwerende eigenschappen. Veel kleine stenen sieren de folie en creëren een bijzonder beeld van heinde en verre. Kleine glitterdeeltjes in de folie creëren nog een extra accent.

Kundenstimmen

Hotlines

Deutschland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de
Österreich
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.at
Holland
+31 (0) 615 076 264
info@resimdo.nl

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.