Kwaliteit van de zelfklevende folie

De speciale lijmfolie die wij gebruiken voor het vastplakken van de folie in en rondom het huis is een geteste kwaliteitslijm. Als aanvulling op de laboratoriumtests, testen wij tevens met in eigen huis ontwikkelde testmethoden om garantie te kunnen bieden voor de lijmkwaliteit voor binnen en buiten gebruik, zodat we de eigenschappen van de zelfklevende folie kunnen garanderen zoals vastgelegd in de specificaties. Wij werken ook nauw samen met onze folie leverancier om te zorgen voor een duurzame en constante kwaliteit en om te kunnen reageren op veranderingen. Dit resulteert in een uitgebreide selectie van duurzame high performance folies die uiterst geschikt zijn voor uw directe leefomgeving.

High performance folie

Geschikt voor gebruik in het dagelijks leven.

Een meubelfolie van hoge kwaliteit bezit een aantal belangrijke kenmerken, waarmee de folie zichzelf bij dagelijks gebruik in stand weet te houden. Deze kenmerken zijn: hittebestendigheid, krasvastheid, stabiliteit, duurzaamheid, lage onderhoudskosten en een waterafstotend oppervlak. De afzonderlijke bestanddelen van de folie; basispapier, zelfklevende laag, kleurlaag, structuur laag en beschermlaag worden permanent met elkaar verbonden in een speciaal proces.

De kwalitatieve zelfklevende folie heeft niet alleen een visueel realistisch oppervlak, ze ondersteunt haar uiterlijk ook door middel van andere bijzondere eigenschappen – voelbare structuren. Zodoende geeft de folie zich realistisch weer, bijvoorbeeld als een leer, hout of steen decor met lichte verhogingen of verlagingen. Met deze driedimensionale eigenschappen vertegenwoordigt de folie niet meer alleen een gewoon gedrukt beeld.

De speciale kleeflaag aan de onderzijde van de folie zal ondanks haar sterke kleefkracht de ondergrond niet beschadigen. Na verloop der jaren blijft de kleeflaag onveranderd en wordt deze niet geabsorbeerd in het oppervlak, zodoende kan de folie altijd weer volledig verwijderd worden. Water of stoom hebben geen invloed op de kleefkracht tenzij men probeert om de folie zodanig eraf te trekken dat deze blootgesteld wordt aan hete stoom. Ook langs het snijranden heeft het water geen invloed op de kleefkracht.

De dunne beschermende laag op het oppervlak beschermt de andere lagen tegen beschadiging, zoals krassen, schuren of reinigingsmiddelen. Zo wordt men niet beperkt met betrekking tot de dagelijks reiniging en het gebruik van de oppervlakken Zelfs agressieve vloeistoffen zoals cola of azijn laten, na een paar uur op de folie te hebben gelegen, geen zichtbare resten of vlekken na.

Toch heeft de folie fijne poriën voor ventilatie en gasuitwisseling.

Folie verwerking

Driedimensionale folie.

Bij de plaatsing van meubelfolie passen we in principe twee verschillende technieken – Move en Overlap – toe. Welke techniek gebruik gaat worden is van de ene kant afhankelijk van de wensen van de klant en aan de andere kant afhankelijk van de omstandigheden van het te beplakken object.

Naadloos – Move

De techniek “Move” staat voor de naadloze plaatsing van de folie. Er is geen snijrand of overlapping van de folie te zien, zo ontstaat één geheel. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt voor kastdelen en panelen die een hoek van 90° hebben. Om een perfect resultaat te kunnen leveren zijn voor deze techniek twee personen nodig. Het gevolg hiervan is een toename van de kosten vanwege de benodigde extra tijd. De Move techniek wordt in vergelijking met de Overlap techniek gezien als de Premium verwerking, omdat deze een prachtig resultaat levert maar gepaard gaat met extra kosten voor een goede verwerking.

De galerij laat zien hoe een naadloze plaatsing van de meubelfolie met de Move techniek eruit ziet. Zonder onderbreking, krijg je een driedimensionale verbinding, zodat bij het openen van de lades de gewenste kleur naadloos overloopt. In sommige gevallen is het noodzakelijk om overlappingen te vormen, bij deze speciale gevallen wordt dit op voorhand met u besproken.

Overlappend – Overlap

Bij de “Overlap” techniek werkt men bij de hoeken met een opvouw techniek om de folie perfect te plaatsen. Hierdoor ontstaat wel een kleine overlap, maar deze is niet zichtbaar bij het vooraanzicht. Dit proces is alleen mogelijk bij kastdelen of panelen die een hoek van 90° hebben. Bij afgeronde of gebogen hoeken kan zich een kleine luchtkamer vormen bij de overlap. Daarom raden wij bij dergelijke gevallen de “Move” techniek aan om het beste resultaat te krijgen. Deze techniek kan uitgevoerd worden zonder hetelucht föhn en is daarom een gunstige standaard techniek.

Met de Overlap techniek krijgt u een mooi verwerkingsresultaat die permanent mooi blijft ondanks de kleine overlap. Deze verwerking is tweedimensionaal, maar een föhn is niet nodig. De oorspronkelijke kleur van het oppervlak is niet meer zichtbaar, omdat de folie volledig dekkend is. Deze techniek heeft geen invloed op de duurzaamheid.

Prijsopbouw plaatsing meubelfolie

Meer informatie over prijzen en plaatsing van de folie met beeldmateriaal kunt u vinden op de pagina Prijsvoorbeelden. Op basis van verschillende berekeningen met o.a. afbeeldingen geven wij inzicht met betrekking tot de kosten voor het plakken van onderandere keukens, deuren, tegels, enz. Zodat u op voorhand een idee van de kosten kunt krijgen.

De mogelijkheden

Toepassingen van de folies.

Door hun eigenschappen zijn de folies geschikt voor veel verschillende toepassingen. Voor binnen en buiten zijn er verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden, dus we werken met verschillende soorten folie. Door het onderscheid – binnen of buiten – moeten we op basis daarvan ook verschillende eisen stellen aan de folie, vooral met het oog op een lange termijn van duurzaamheid. Temperatuur en weersomstandigheden buitenshuis geven de folie een andere belasting dan de folie voor binnenshuis.

In principe zijn er geen grenzen voor het gebruik van welke folie dan ook. Het oppervlak van de ondergrond vormt de grondslag voor een goede hechting, waardoor duurzaamheid van de folie kan worden gegarandeerd. Een glad oppervlak vrij van vet- en olie is een ideale basis. Ruwer materiaal zoals onbehandeld hout of kunststof kunnen eventueel voorzien worden van een extra bindmiddel, dit versterkt de kleefkracht van de folie. Binnenshuis is de zelfklevende folie geschikt voor o.a. het beplakken van meubels, ramen, muren, deuren en de badkamerBuiten kan men bijvoorbeeld deuren, ramen, garages, tuinhuizen of gevels beplakken. Zelfs voor ruwbouw is speciale zelfklevende folie beschikbaar, het is een goedkoop alternatief voor de oppervlaktebewerking omdat een hechting aan deze materialen ook mogelijk is.

Met zijn brede inzetbaarheid opent de zelfklevende folie vele deuren naar nieuwe ontwerpen, renovaties en decoraties. Onze galerij laat een aantal van onze projecten zien, deze dienen als inspiratie en tonen direct de voor-en-nadelen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.