Garantie meubelfolie

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het nieuwe design op uw oppervlakken, geven wij garantie op de folie en de verwerking. Het materiaal en de verwerking hebben verschillende garantietermijnen en -voorwaarden. Het belangrijkste verschil zit hem in de doe-het-zelf montage of de montage door onze monteurs. Hier vindt u meer informatie over dit onderwerp en enkele interessante tips over de omgang met het folie materiaal.

Garantietermijn montage

Doe-het-zelf montage of montage door Resimdo installateurs.

Doe-het-zelf montage

Wie voor de doe-het-zelf montage kiest, krijgt een garantie tot 10 jaar op het materiaal. Om een garantietermijn te kunnen bepalen, worden er laboratorium- en praktijktesten uitgevoerd, zodoende weten wij wat de folie aankan. Op elke productpagina in onze webshop is gedetailleerde informatie beschikbaar over de toepassingsmogelijkheden die in acht genomen moeten worden.

Voorwaarde voor de garantie is dat de verpakking direct bij ontvangst gecontroleerd wordt. Wij hebben geen invloed op de verwerking of gebreken als gevolg van de gebruikte verwerkingsmethode en dit valt daarom niet onder de garantie. Uitgebreide informatie over de garantievoorwaarden vindt u op de garantie informatie pagina.

 

Montage door Resimdo installateurs

Als u heeft gekozen voor het complete Resimdo pakket incl. montage, dan krijgt u een extra garantie van twee jaar op de montage naast de garantie op de folie van maximaal 10 jaar. Om de garantie te kunnen verlenen, verwerken wij alleen ons eigen foliemateriaal met ons eigen gereedschap.

Voor materialen die niet door ons aangeleverd worden, kunnen we geen garantie geven. We gaan ook uit van een verantwoorde omgang met het nieuwe oppervlak. Aan de hand van de folie eigenschappen op de productpagina’s in onze webshop kunt u de toepassing zien waarvoor de folie geschikt is.

 

Interessante informatie

Handig om te weten bij de omgang van het foliemateriaal.

De folie is geschikt voor dagelijks gebruik. Echter is het wel van belang het oppervlak met zorg te behandelen, zoals bij elk oppervlak:

Als u direct met een mes op de folie snijdt, kan er natuurlijk schade ontstaan. Daarom is het gebruik van een snijplank altijd aan te raden.

De folie is hittebestendig tot 110°C, maar er zijn keukenaccessoires die nog heter worden. Over het algemeen staat dit vermeld in de gebruiksaanwijzing van de keukenaccessoires. De veilige keuze is om altijd een onderzetter te gebruiken bij hete containers. Hier een klein voorbeeld: een snelkookpan kan temperaturen tot 130°C bereiken en deze kan bij direct contact een markering achterlaten die de zelfhelende functie van de folie niet aankan. Ook het warmtegeleidingsvermogen van bepaalde materialen varieert. Zo warmt een buitenkant van metaal of emaille bijvoorbeeld sneller op en ontstaat er meer warmte dan verwacht.

Het oppervlak is getest op interacties met sterke middelen zoals cola, azijn en zoutzuur tot 10%, maar vlekken moeten nog steeds worden verwijderd en mogen niet permanent uitdrogen. Als sommige vlekken langer dan een dag worden geabsorbeerd, kan een rand verschijnen die moeilijker te reinigen is. Zo’n alledaags ongelukje mag zeker niet langer dan 48 uur blijven liggen. Rode wijn of tomatensaus moeten altijd snel schoongemaakt worden.

Let ook op met kaarsvet. Vermijd de was direct op het oppervlak, want wie dit ooit op een fineer heeft ervaren, kan zich zeker herinneren dat de was een vette laag achterlaat.

De folie wordt geproduceerd voor binnengebruik en wordt alleen daar geïnstalleerd. Als u de folie echter buiten gebruikt, kan de kleur of textuur van de folie op lange termijn veranderen door temperatuurschommelingen of seizoensgebonden weersveranderingen zoals vorst, sneeuw, hitte, UV-straling en regen. De garantie komt te vervallen bij gebruik buitenshuis.

De indeling van de decoren in toepassing en krasbestendigheid is een aanbeveling van ons, omdat we alle decoren in hun eigenschappen en belasting kennen. In de webshop vindt u op de productpagina van elk product de exacte details en uitleg via de infoknoppen. Natuurlijk kan een delicaat decor ook gebruikt worden op een door ons niet aanbevolen oppervlak, maar hiermee zal dan wel rekening gehouden moeten worden bij het gebruik van het oppervlak. Zo wordt bijvoorbeeld een glanzend decor dat op de vloer wordt verwerkt en met schoenen wordt belopen, sneller door stenen of hakken bekrast dan een betonnen decor. Kies er dan voor om niet met schoenen binnen te lopen of kies voor een ander decor.

Onze zorg is om te communiceren dat de folie geschikt is voor dagelijks gebruik, maar niet onverwoestbaar is. Daarom moet het net als elk ander oppervlak met zorg behandeld worden. Grove nalatigheid maakt geen deel uit van een normale behandeling en valt niet onder onze garantie.

Onderhoud

Eenvoudig en snel reinigen.

Voor regelmatig onderhoud van de folie kan het oppervlak snel en eenvoudig worden gereinigd met standaard huishoudelijke reinigingsmiddelen. Bij hardnekkig of opgedroogd vuil, dat bijvoorbeeld gedurende langere tijd op een moeilijk bereikbare plaats gelegen heeft, kan het gebied ook geweekt worden. De oppervlaktereiniger is altijd een goede hulp bij opgedroogd vuil of vet- en olieresten en deze is speciaal geschikt voor de folie.

Garantie of probleemgevallen

Voor alles is een oplossing!

Als er een probleem is met de folie of de verwerking, staan wij ook na de verwerking voor u klaar om u te adviseren, of het nu gaat om doe-het-zelf projecten of onze montageservice. Meestal is er altijd een oplossing om weer een goed resultaat te bereiken. Wij richten ons op het snel oplossen van problemen en het geven van advies op maat. Als u een probleem heeft ondervonden, bel ons dan gewoon even. Het is altijd handig om een foto per e-mail te sturen, waarop het probleem duidelijk zichtbaar is, graag met vermelding van een telefoonnummer voor een snelle terugkoppeling.

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.