Deuren renoveren

Echt mooi: een ruimte waarin gewoon alles bij elkaar past, harmonieus, zoals in een brochure! Maar met de oude deuren is dit niet haalbaar, of wel?

Natuurlijk kan dat, u kunt uw deuren geheel aanpassen naar uw behoeften. Schuren en verven zijn in dit geval voldoende, maar als je andere materialen na wilt bootsen zoals hout, metaal of leer met een voelbare structuur zal u anders te werk moeten gaan. Dit is alleen mogelijk met een meubelfolie, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de gewenste kleur als het patroon. Het grootste voordeel: toepassing is heel eenvoudig en vergt geen grote voorbereidingen. Deuren renoveren was nog nooit zo eenvoudig!

Geschikt voor alle soorten deuren

Verwerkte folie:
S140 – Pure Black

De speciale deurfolie vermindert de inspanning van verven tot een minimum. Een glad oppervlak zoals de deur of het kozijn zijn bijzonder geschikt om de folie direct op te plaatsen. Daarom bieden houten of metalen deuren met een keurig geschilderd oppervlak een ideale basis. Vervelend voorbereidend werk met de traditionele methoden zijn voorgoed verleden tijd! Alle deuren en het bijbehorende kozijn krijgen het juiste design. Als de deuren beschadigd zijn zullen er toch voorbereidende werkzaamheden plaats moeten vinden, maar dit wordt uiteraard van tevoren overlegd.

Verwerkte folie:
NS403 – Dark Concrete Beton

De oplossing

Enkelzijdig beplakken.

In de galerij is een duidelijk voorbeeld te zien van hoe de folie grote veranderingen kan maken. De nieuwe kleur op de deur geeft de gehele ruimte een nieuwe aanblik. Niet meer verven of lakken, door gebruik van de folie heeft u snel een nieuwe look zonder lange droogtijden of stof van schuren! Mocht u in een flat wonen waarbij een uniforme kleur aan de buitenkant van uw deur verplicht is, dan kan u er voor kiezen alleen de binnenkant van uw deur te beplakken.

Deuren en ramen

Binnen en buiten.

Verwerkte folie:
S115 – Limewashed White

Welke folie gebruikt zal worden hangt onder andere af van de locatie. Buiten wordt de folie geconfronteerd met andere elementen dan binnenshuis, zoals de temperatuur en weersomstandigheden buiten. Daarom hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Wij informeren u graag over de kwaliteit en eigenschappen van onze folie. De folie biedt veel verschillende mogelijkheden, die zijn vaak niet mogelijk bij aankoop.

Procedure

Deuren renoveren voor iedereen mogelijk.

Met onze deurfolie geeft u zowel uw oude houten deuren als alle andere oppervlakken van metaal of kunststof een geheel nieuwe uitstraling. Het robuuste materiaal blijft wel 15 jaar mooi en is zelfs geschikt voor renovatie van de deuren aan de buitenkant. Kleine scheuren en beschadigingen in de deur verdwijnen onder de dikke laag folie, dit scheelt een hoop extra werk. Zo slaagt u er in nieuw leven te creëren voor uw deuren met weinig inspanning en toch een prachtig resultaat.

Voorbereiding

In de meeste gevallen is een grondige reiniging voldoende om stof en vet te verwijderen. Loszittende verf zal verwijderd moeten worden, goed vastzittende verf of lak kan blijven zitten. Verwijder alle onderdelen van de deur die in de weg zullen zitten. Leg voor het plakken de deur horizontaal neer, dit zal het werk vergemakkelijken.

Op maat snijden

Goed plakken

Nu begint pas echt de vernieuwing: plaats de folie zonder het achterste papier te verwijderen op het gewenste oppervlak en zorg dat deze goed ligt. Leg eventueel iets zwaars op de folie zodat deze niet snel verplaatst. Maak een stuk papier los van de folie en snij of knip het af. Plak nu de folie op het oppervlak.

Geen luchtbellen of kreukels

De folie wordt flexibeler als u de warme lucht van een föhn op de folie houdt, veeg met een rubberwisser het oppervlak glad. Wrijf alle luchtbellen voorzichtig naar de buitenranden. Blijft er toch ergens een bel ontstaan, doorboor deze dan voorzichtig met de punt van een mes, zodat de lucht ontsnapt. Mocht de folie toch iets verschoven zijn, geen zorgen. De folie laat zich probleemloos opnieuw positioneren. Zo wordt het renoveren van de deuren een succes verhaal!

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.