Meubelfolie – nieuwe design ideeën

In principe zijn meubels functionele gebruiksvoorwerpen en vandaag de dag niet meer weg te denken. Een kast biedt voldoende ruimte om kleding netjes op te bergen. Achter de deuren van dressoirs staat servies en allerlei andere voorwerpen die je graag opgeborgen wilt hebben. Het doel is om vooral te dienen als een goede opslagruimte.

Toch is ook een mooie uitstraling steeds meer gewild. Het meubilair dat u misschien al jaren in huis heeft staan is uit de mode, u zoekt naar een nieuw design, misschien met ongebruikelijke patronen of kleuren. De speciale high-performance folie biedt u deze mogelijkheden zonder nieuwe meubels te hoeven kopen. Het bestaande oppervlak veranderd in de gewenste stijl. Laat u inspireren door de foliewereld.

Kleur en structuur

Voelbaar – modern – trendy.

Duik in een zee van kleuren! De speciaal ontwikkelde zelfklevende folie kan in bijna alle gewenste designs uitgevoerd worden, omdat de innovatieve technologie tegenwoordig voldoet aan alle eisen. Dit betekent dat de folie een nerfpatroon kan krijgen en deze nagenoeg niet van echt te onderscheiden is. Leer design met stiksel en voelbare structuren of een grove steenstructuur behoren tot de mogelijkheden. Uiteraard ontbreken de tijdloze, gewone folies ook niet in ons assortiment.

De voordelen

Geen grote verbouwing, gunstig en snel.

De reden om zelfklevende folie te gebruiken is heel eenvoudig: u bespaart geld omdat u geen nieuw meubilair hoeft te kopen, die u na aanschaf ook nog eens moet verven in de gewenste kleur. Dit beïnvloedt niet alleen uw portemonnee, maar ook uw tijd. Het is niet eenvoudig om een geschikte vervanging voor uw meubilair te vinden met de juiste afmetingen, dit vergt vaak enige tijd.

Verwerkte folie:
S140 – Pure Black

U hoeft uw meubels niet weg te doen, uw bestaande meubels bieden een goede basis voor de folie. Er hoeven geen grote en langdurige werkzaamheden plaats te vinden, na een grondige reiniging kan de professional beginnen met plakken. Afhankelijk van de omvang is de transformatie binnen een dag of enkele uren voltooid en is het beplakte stuk meteen weer beschikbaar.

DIY

Doe het zelf.

Steeds vaker krijgen wij vragen van ijverige doe-het-zelvers die graag zelf aan de slag willen met de folie. Speciaal voor kleine veranderingen biedt de zelfklevende folie uitkomst. Met een beetje interesse en motivatie realiseer je je woonwensen geheel zelf. In onze online shop vindt u de zelfklevende folie en alle gereedschappen. Verschillende instructievideo’s illustreren het succesvol beplakken met folie.

Decoratie ideeën

Toepassingsmogelijkheden.

Soms is het moeilijk te bedenken welke onderdelen geschikt zijn voor de folie. Foto’s bieden een manier om creatieve inspiratie op te doen. In de galerij kan u verschillende voor en na foto’s bekijken.

De hechtlaag van de folie hecht aan elk glad oppervlak. Dit geldt ook voor hout, metaal en glas. Zelfs op ruw bouwmateriaal is de kleefkracht actief, zoals OSB-platen, beton of onbehandeld hout. Afhankelijk van het oppervlak, kan er gebruik gemaakt worden van een extra hechtingsmiddel. Denk aan uw leefruimte vanuit een ander perspectief en verken de mogelijkheden.

Ideeën met een twist

Oude meubels slim vernieuwen.

Na vele jaren van gebruik is dit duidelijk zichtbaar op de meubels. Een nieuw en fris design is gewenst, met gemakkelijk te onderhouden oppervlakken. Een wandeling door een meubelwinkel is vaak inspirerend, maar volledig nieuwe meubels kopen komt vaak met een hoog prijskaartje. Dat is niet meer nodig, met de zelfklevende folie kan u het gewenste design toe laten passen op de bestaande meubels.

Slaapkamer: van oud naar nieuw

Ideeën voor de slaapkamer zijn er in overvloed, maar geen enkele is zo praktisch als het gebruik van zelfklevende folie. Met de folie kan u de bestaande meubels geheel aanpassen naar uw eigen smaak. Beplak uw kledingkast, nachtkastje en bed in dezelfde stijl zodat alles mooi bij elkaar past. Versleten plekken, ouderwetse patronen en kleuren verdwijnen allemaal onder de folie, alles ziet er weer als nieuw uit. Een vindingrijke klusser bouwt zelf zijn meubels van goedkope houten materialen en gebruikt de folie om alles bij elkaar te laten passen.

Creatieve ideeën voor de woonkamer

Een gehele muur laat zich ook gemakkelijk beplakken met folie, eveneens de zware eikenhouten kast van oma. Ook de grote familietafel in het eetgedeelte krijgt een nieuwe lichte houtkleur, met voelbare nerven. Allemaal verschillende fotolijstjes aan de muur? Beplak ze met folie en laat alles bij elkaar passen. De kasten in een kleur naar wens, vergeet ook de plinten niet, deze kunnen tevens meegaan in de gewenste kleur.

In de galerij kan u vele voor en na foto’s bekijken van transformaties van gehele wanden, meubels en gehele ruimtes.

Kantoor en werkplaats

Ook de werkplaats heeft een nieuw design verdient, dit biedt mogelijkheden voor gewaagde trendsetters. Kies bijvoorbeeld voor een bureau met steen of leder design. Nauwelijks te onderscheiden van echt. Kantoormeubilair in donkere kleuren kunnen perfect opgefleurd worden met witte folie, breng wat zomerse frisheid naar binnen. Tevens is het mogelijk om alle glanzende oppervlakken mat te maken of van helder rood naar discreet antraciet of lichtgrijs te gaan.

Gereedschapskasten krijgen ook een nieuwe look, bijvoorbeeld in vrolijk geel met contrasterende zwarte zijkanten. Ze zeggen dat kleuren invloed hebben op onze ziel: met deze manier van vernieuwen staat niets u in de weg.

Een professionele en vooral snelle uitvoering van een nieuw design is zeer gewenst in de zakelijke wereld. Zonder verstoring van de dagelijkse werkzaamheden, zonder lawaai of lange droogtijden. Met de folie kan uw kantoor, hotel, restaurant, en vele andere locaties, in korte tijd een grote transformatie doorgaan. U profiteert niet alleen van de snelle werkwijze, ook bespaart u geld in vergelijking met een traditionele renovatie.

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.