DIY tegelfolie instructie

Hoe krijg ik de gesneden stukken tegelfolie correct op de betegelde muur? De video’s laten u duidelijk zien hoe de tegelfolie op de bestande tegels aangebracht dienen te worden. Breng de losse delen tegelfolie afzonderlijk op elke tegel en werk tot aan de rand van de voeg. Volg de stappen zorgvuldig voor een goede hechting en ter bescherming tegen water, stoom, reiniging en gebruik. Vooral de reiniging vooraf speelt de hoofdrol om ervoor te zorgen dat de tegelfolie permanent blijft plakken langs de randen en op de hoeken.

Naast de bovenstaande instructies zijn er nog andere handige video’s over het thema wandtegels die het bekijken waard zijn.

Zelfs met de op maat gesneden tegelfolie kan er soms een luchtbel tijdens het aanbrengen. Wees gerust, want luchtkanalenstructuur in de lijmlaag zorgt ervoor dat de lucht kan ontsnappen. Zoals te zien is in de video, drukt u op en spreidt u uw vinger over de bubbel. Het is het beste om luchtbellen te verwijderen voor het föhnen, omdat bij verhitting de lijm opwarmt en de luchtkanalen verkleint of sluit.

Vooral bij tegels speelt waterbestendigheid een belangrijke rol en ook de tegelfolie kan dit zonder problemen aan. Hun oppervlak is waterafstotend. Warmte en stoom, zoals die van nature voorkomen bij het douchen, hebben geen invloed op de kleefkracht van het oppervlak, randen of hoeken. Er is ook een korte video die de waterbestendigheid laat zien aan de hand van kokend water. Nog een technische opmerking: het ontvetten voor het verlijmen is essentieel en verbetert de hechting van de tegelfolie. Als hoeken of randen niet plakken, dan komt dat omdat de meer onzichtbare resten van olieachtige, zeepachtige of vettige resten niet volledig zijn verwijderd. Helaas zijn deze onzichtbare resten absoluut dodelijk voor de kleefkracht en de reden waarom glasreinigers e.d. niet geschikt zijn om vooraf te reinigen. Wij raden u daarom altijd aan om voor het aanbrengen onze oppervlaktereiniger te gebruiken om te ontvetten.

De tegelfolie op maat u geeft de mogelijkheid om flexibel te zijn. Eenmaal aangebracht, hoeft u het decor niet voor altijd te behouden. Als je na een tijdje van omgeving wilt veranderen, kun je de tegelfolie op elk moment verwijderen. Hoe het werkt zie je in de video. Verwarm het oppervlak met de heteluchtdroger zodat de lijm weer zacht en actief is, maak met je vinger de folie op een hoek van de tegel los en trek deze er af terwijl deze nog warm is. De warmte is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen lijmresten op de tegel achterblijven. Ze kunnen zonder warmte worden verwijderd, maar zonder lijmresten, is het lostrekken veel gemakkelijker. Ook hier raden we zoals altijd teamwork aan, want föhnen en lostrekken is eenvoudiger met vier handen.

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.