Meubels wrappen

Als je toe bent aan een andere uitstraling in je interieur, maar geen zin hebt in de kosten of energie die het kost, dan is meubels wrappen misschien wel de oplossing voor jou. Deze nieuwe techniek laat je jouw oude meubelstukken transformeren met minimale inspanning en kosten. In dit artikel lees je hoe je meubels moet wrappen, en wat de bijkomende benodigdheden, kosten en onderhoudstips zijn.

Voordelen van je interieur wrappen 

Het wrappen van je meubels met interieurfolie heeft verschillende voordelen. Vooral als je het vergelijkt met het kopen van nieuwe meubels. Dit zijn de belangrijkste voordelen, die jou kunnen overtuigen je oude meubilair een nieuw leven in te blazen:

 

  • Kostenbesparend: In vergelijking met het kopen van nieuwe meubels is het wrappen van bestaande meubels tot wel 75% goedkoper.
  • Uitgebreide keuze en brede toepassing: Met veel beschikbare kleuren en patronen heb je veel verschillende opties voor uiteenlopende looks voor je meubels. Daarnaast zijn er veel verschillende toepassingen zoals muren, vloeren, kasten en deuren.
  • Duurzaam: Door je meubilair een nieuw jasje te geven, vermindert de belasting op het milieu. Bovendien is de meubelfolie minimaal 10 jaar goed bij binnengebruik.

Wat heb je nodig om meubilair te wrappen? 

Voordat je aan de slag gaat met meubels wrappen, is het handig om enkele voorbereidingen te treffen. Het is namelijk erg belangrijk dat jouw meubels schoon, droog en stofvrij zijn. Ook heb je de volgende hulpmiddelen nodig om goed te kunnen wrappen: 

 

  • Genoeg interieurfolie
  • Resimdo reiniger 
  • Scherp snijgereedschap
  • Rakel
  • Hetelucht föhn 
  • Microvezeldoek

Meubels wrappen: de totale kosten berekenen 

In het vorige onderdeel hebben we behandeld wat je nodig hebt om te kunnen starten. Voordat je meubels wilt gaan wrappen, wil je mogelijk een inschatting van de kosten maken. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw (hoogwaardig) meubelstuk.

De volledige kosten van een klus zijn afhankelijk van een aantal kostenposten. Bij de kostenberekening hieronder zijn wat meer hoogwaardige en geschikte producten gekozen, om een berekening te maken van geschikte producten.

 

Benodigdheid Kosten 
Plakfolie Vanaf €20,- (per m2)
Ontvettend reinigingsmiddel Vanaf €5,-
Scherp snijgereedschap Vanaf €6,-
Rakel Vanaf €4,-
Hetelucht föhn Vanaf €10,-
Microvezeldoek Vanaf €0,50

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de plakfolie heb je dus ongeveer €25,- nodig aan materialen, om de folie succesvol te wrappen. Voor klussen van relatief grote omvang kan natuurlijk meer materiaal nodig zijn, waardoor de prijs mogelijk hoger uitvalt. In het volgende onderdeel helpen we je te bepalen hoeveel plakfolie nodig is voor jouw klus. Dit kan je vervolgens optellen bij de materiaalkosten.

Hoeveel folie heb ik nodig? – Bereken in 3 stappen


Stap 1: Meet je meubels nauwkeurig, en noteer

Begin met het nauwkeurig meten van de lengte, breedte en hoogte van het meubelstuk dat je wilt wrappen. Noteer deze metingen zorgvuldig, bij voorkeur in centimeters. Bereken de oppervlakte van het meubelstuk door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte. Voor een rechthoekig meubelstuk is dit eenvoudig: lengte (m) × breedte (m). 

Voor meubelstukken met complexere vormen, zoals kasten of tafels met afgeschuinde randen of lades, kun je de oppervlakte meer stapsgewijs berekenen. Zie hieronder een voorbeeld van een kast. Het is belangrijk dat je alle vlakken die je wilt bedekken gaat opmeten.

Zie hieronder de verschillende zijdes die je moet meten, om de oppervlaktes van vlakken te berekenen. Op deze manier kan je ook voor jouw eigen meubelstukken de juiste metingen doen.

Zijdes (aantal) Berekening Oppervlakte
Achterkant (1) A x C 82 x 75 cm 
Zijkanten (2) A x B 82 x 75 cm
Bovenkant (1) B x C 25 x 75 cm
Voorkant lades (4) D x E 40 x 35 cm  

 

 

 

 

 

Stap 2: Gebruik een veilige marge

Voeg per berekende sectie een veilige marge toe, om ervoor te zorgen dat je voldoende folie hebt om eventuele fouten of onregelmatigheden te compenseren. Dit is ook om de plakfolie genoeg te laten overlappen tussen verschillende secties, voor een mooie hechting (overloop).

Een marge van 10 centimeter is over het algemeen voldoende. Deze marge is wel afhankelijk van de complexiteit van een meubelstuk en je ervaring met het wrappen van meubels. Aan elke zijde dien je dus 10 cm toe te voegen, voor een veilige marge tijdens het wrappen van meubels.

 

Stap 3: Bereken de benodigde oppervlakte incl. marge

Nu je de oppervlaktes van je meubels in kaart hebt gebracht, en op de hoogte bent van de benodigde marge, kan je de benodigde hoeveelheid interieurfolie berekenen om je meubels te gaan wrappen. 

Dit doen we aan de hand van de voorbeeldtabel van de kast:

Zijdes (aantal) Afmetingen Oppervlakte (incl marge)
Achterkant (1) 82 x 75 cm 92 x 85 cm
Zijkanten (2) 82 x 25 cm 92 x 35 cm
Bovenkant (1) 25 x 75 cm  35 x 85 cm
Voorkant lades (4) 40 x 35 cm 50 x 45 cm 

 

 

 

 

 

 

Bij het afrekenen van onze plakfolie, vind je ook een hulpmiddel om de gewenste hoeveelheid te berekenen. 


 

Welke meubels wil je gaan wrappen? 

Ben je op zoek naar inspiratie en praktische tips om een of meerdere meubelstukken te wrappen met plakfolie? Dan ben je hier op de juiste plek! Hier delen we handige DIY-handleidingen, inspiratie en nuttige informatie voor het wrappen van diverse uiteenlopende meubels.  

Bekijk hieronder hoe je stap voor stap verschillende meubelstukken kunt wrappen, of doe inspiratie op voor jouw eigen project. Staat jouw project er nog niet tussen? Neem contact op, dan geven we je advies over de juiste toepassing. Mogelijk maken we dan ook een nieuwe handleiding, die hier komt te staan. 

Nu zelf aan de slag met jouw meubels! 

Met deze uitgebreide gids heb je nu alle kennis en tools in handen om aan de slag te gaan met het wrappen van je meubels. Of je nu een kleine kast wilt vernieuwen of je hele keuken een nieuwe look wilt geven. De tips en tricks uit dit artikel zullen je helpen om zelf een project tot een succes te maken. 

Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en de aanbevolen werkwijze te volgen, kun je genieten van de vele voordelen van meubels wrappen, zoals kostenbesparing, uitgebreide keuzemogelijkheden en een duurzame oplossing voor het vernieuwen van je interieur.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je meubels een nieuwe uitstraling met behulp van plakfolie. En vergeet niet, als je vragen hebt of hulp nodig hebt, staan we altijd klaar om je te ondersteunen. Veel plezier met je meubels wrappen!

 

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.