Folie in Metaallook

De meningen over metaal als een zuivere stof, of steriel oppervlak zijn door de jaren heen veranderd. Vandaag de dag is de metaaloptiek vakkundig door de architectuur geïntegreerd binnenshuis als stijlvol en luxe. Op individuele elementen of hele stukken van de meubels worden metalen accenten geplaatst als speciaal effect. Zoals verf heeft de zelfklevende folie in metaaloptiek een glinsterende glans. Sommige ontwerpen hebben naast de metaaloptiek ook verfijnde en decoratieve oppervlakken. In plaats van gehannes met zware materialen, biedt de folie een eenvoudige toepassing van een metaaloptiek zonder zwaar geschut. De klassieke kleuren, zoals goud, zilver en koper, domineren de metaaloptiek.

Metalen elementen

Van de oudheid tot vandaag.

In het oude Egypte en de Romeinse tijd waren edelmetalen een belangrijk onderdeel van paleizen, kerken en andere prachtige gebouwen. Elegantie en rijkdom zijn de associaties met dit waardevolle materiaal. Wat de oude beschavingen al fascineerde, is nu nog steeds een trend. Met haar representatieve effect zorgen metalen oppervlakken nu voor luxe en een exclusieve ambiance.

Door de zeldzaamheid of het moeilijke verwerkingsproces van de echte materialen leidt dit tot hoge kosten in termen van verwerving en productie. Daarom biedt een hoogwaardige zelfklevende folie een eenvoudig en betaalbaar alternatief, zo is een design met metaaloptiek binnen handbereik. Om de folie te plaatsen zijn er geen invasieve procedures vereist.

Metaal effecten - Gestructureerd

Goud, zilver of brons zijn goede kleuren om een volledig metaal design mee te creëren, voor gehele oppervlakken of accenten. De bijzonderheid van deze Metaal effecten zijn de kleurencombinaties, omdat ze roest of slijtage laten zien. Verschillende tinten rood en gevlekte overgangen zorgen voor een extravagante look. Glad of met een gestructureerd patroon is het perfecte hoogtepunt bereikt met een metaalfolie.

Geborsteld aluminium - Fijne lijnen als structuur

Aluminium met een geborstelde afwerking, een niet van echt te onderscheiden metaal look. De fijne lijnen worden gemaakt door een speciale polijst techniek. Het lijnenpatroon van geborsteld aluminium zorgt niet alleen visueel voor een mooie afwerking, u kunt de structuur ook voelen op de folie. De duurzame eigenschappen van de zelfklevende folie realiseren een eenvoudige toepassing van een metaaloptiek.

Carbon - Gevormde kunststofvezel

Koolstof versterkt kunststof, beter bekend onder de naam carbon, het materiaal is licht van gewicht en een revolutie bij de constructie in de luchtvaartindustrie. door zijn kracht begon het metalen te vervangen in bouwprojecten. Naast de technische voordelen heeft Carbon een onderscheidend patroon. Met carbonfolie is deze look snel, eenvoudig en goedkoop tot werkelijkheid te brengen.

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.