Uni-kleurenontwerp met folie

Kleuren spelen in het leven een belangrijke rol, omdat ze bewust en onbewust invloed hebben op de gevoelens van de mens en dienen als een uitdrukking van welzijn en persoonlijkheid. Maar vele tinten hebben een dubbele betekenis. Bij rood denkt men aan agressie, maar ook aan passie en liefde. Blauwe tinten worden over het algemeen beschouwd als harmonieuze kleuren, maar worden ook in verband gebracht met koude. De lijst gaat zo eindeloos door en wordt verschillend geïnterpreteerd door verschillende mensen. In de loop van de tijd verandert de perceptie en de populariteit van een kleur. Uw favoriete kleur vandaag, kan veel verschillen van uw favoriete kleur over een paar jaar. Ontwikkeling en verandering horen bij het leven, smaken veranderen en kleuren krijgen een andere betekenis.

Kleuren

Levendig en fris.

Meubels of een compleet interieur zijn bij de meubelzaak niet te koop in elke gewenste kleur. Het kleurenpalet is beperkt en dit levert niet altijd precies wat men zoekt. Gekleurde folie biedt in vele gevallen een goed alternatief. Voor een nieuw kleurenschema is een nieuwe aankoop niet nodig, omdat het oppervlak en de originele kleur volledig bedekt worden. Zelfs na een aantal jaren, kan de folie volledig worden verwijderd zonder beschadiging van de meubels. De optie om de ​​kleurverandering ongedaan te maken blijft hierdoor altijd open. De folie heeft speciale eigenschappen en is bestand tegen dagelijks gebruik. Op de pagina over folie kwaliteit vindt u uitgebreide informatie over de folies en meer informatie over de producenten.

Mat - Gemakkelijk te onderhouden en vuilafstotend

In het interieur spelen matte oppervlakken een belangrijke rol. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en vlekbestendig, het biedt een ideale basis voor tafelbladen of planken. De matte folie heeft een ruw oppervlak dat het licht slechts in geringe mate weerspiegelt. Additieven bij het ontwerpen van de kleur zorgen voor een goede diepte van matheid en de poriën voorkomen de accumulatie van vuil. Vingerafdrukken of vlekken zijn daardoor niet meteen zichtbaar.

In de online shop kunt u alle beschikbare kleuren bekijken.

Glans - Hoge kwaliteit en krasbestendig

Meubels in hoogglans zijn absoluut een trend. Een speciale laag op het oppervlak van de folie brengt een mooie glans. Volkomen glad reflecteert de folie het licht en brengt het oppervlak tot leven. De hoogglansfolie is zeer robuust, omdat krassen niet snel door de beschermende laag op het materiaal kunnen komen en zo de kleur mooi blijft. Fijne krassen kunnen hersteld worden door gebruik van hitte.

Deze herstellende eigenschap is duidelijk zichtbaar bij de hoogglans zwarte folie. Door het knikken van de folie kunnen er melkachtige banen worden gecreëerd. Echter niet permanent! Met de warmte van een heteluchtpistool worden de verfdeeltjes weer in elkaar gezet en de uniforme zwarte kleur wordt weer hersteld.

In de galerij kunt u een aantal suggesties en ideeën vinden voor het gebruik van de robuuste folie.

Glitters - Kleurrijk metallic effect

Bij een metallic kleur geven aanvullende deeltjes in de folie een glitter effect. afhankelijk van hoe het het licht valt, kan de fijne schittering van blauw naar rood te zien zijn. De glitterfolie combineert klassieke kleuren met een modern effect. Een hoogtepunt voor iedereen die een eenvoudige kleur te saai vindt. Creëer individuele accenten door gehele meubels of enkele elementen te beplakken met deze folie.

Alle folies die wij gebruiken zijn beschikbaar in onze online shop.

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.