Folie met lederlook

Van het stenen tijdperk tot de dag van vandaag is leer een onderdeel van het dagelijks leven. Soepel, duurzaam en taai leer maken één van de belangrijkste grondstoffen. Onder andere in Egypte en Rome speelt de gebruinde huid van een dier al eeuwen een belangrijke rol. In onze moderne tijd, wordt de grondstof voornamelijk gebruikt in de textielindustrie. Kleding, zadels en autostoelen tonen slechts een klein deel van de vele toepassingsmogelijkheden.

Folie in leer

Van echt leer tot imitatie.

Echt leer wordt grotendeels verkregen als een bijproduct van de voedingsindustrie, ook worden dieren specifiek gefokt voor hun bont en leder. De huiden van runderen, schapen, varkens en geiten worden op grote schaal verspreid, maar leer van exotische dieren zoals krokodillen, slangen en kangoeroes zijn zeldzaam.

Zeldzame diersoorten hebben een bijzonder patroon in de huid en dat maakt het leer zeer exclusief. Het verwerven van stukken echt leer is niet langer onderdeel van het dagelijks leven, omdat een hoge kwaliteit imitaties van het natuurlijke product in opkomst is. Het imitatieleer is tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Zelfklevende folie met een leren oppervlak biedt nieuwe mogelijkheden, wat dacht u van lederen meubels? Dat is nog eens uniek! Met de kleef laag aan de achterzijde kunnen ongebruikelijke designs gerealiseerd worden met bijvoorbeeld imitatie krokodillenhuid of abstracte patronen. Er zijn geen beperkingen meer omdat echte dierenhuiden geen onderdeel zijn van het productieproces.

Echt leer - Met structuur en patroon

Een folie met lederoptiek ziet er uit als het natuurlijke product, met naadpatronen en realistische kleuren. De krokodillenhuid heeft schubben, deze zijn ook te zien en te voelen op de zelfklevende folie. Er zijn verschillende kleuren imitatieleer, zelfs met moderne interpretaties. Een slangenhuid met een goud-metallic glans geeft een unieke uitstraling.

Zelf aan het werk met de zelfklevende folie? U kunt zelf de lederfolie in onze online shop bestellen.

Abstract leer - Modern en nieuw

Abstracte lederoptiek folies hebben een ongewoon oppervlak. Denk hierbij aan extreem opgeruwde varianten met een strak voelbaar patroon. Naast de unieke driedimensionale verschijning is de folie ook voelbaar een exclusief alternatief voor de traditionele kleuren.

Laat u inspireren voor welke toepassingsgebieden de folie geschikt is. In onze galerij kunt u verschillende voor en na vergelijkingen vinden.

Patchwork - Geherinterpreteerd

Verschillende overgebleven stukken leer werden samengevoegd tot een lappendeken. Tegenwoordig is patchwork nog steeds een hele rage. Nu niet meer van allerlei verschillende kleuren, maar juist een uniforme kleur geeft patchwork moderne accenten. Door patronen op de zelfklevende folie kan ook deze uitvoering sprekend op echt leer lijken.

Doormiddel van een transparante prijsopbouw bieden wij inzicht in de kosten voor het laten beplakken met folie. Middels de aanvraag van een offerte kunnen wij u een schatting bieden van de verwachte kosten.

Eigenschappen

Wat kan de folie allemaal?

Zoals het natuurlijke product is ook de zelfklevende folie van imitatieleer ademend, gemakkelijk te reinigen en waterdicht. Schoonmaken, dagelijks gebruik en krassen doen de folie niets, integendeel, deze eigenschappen behoren tot de fundamentele eisen van een folie voor gebruik binnenshuis. Om een constante kwaliteit te kunnen bieden maken wij gebruik van het materiaal van de fabrikant Hanwha (nu Hyundai). Door hun jarenlange ervaring met de chemische samenstelling, oppervlakte structuur en het gedrag van de folie bij beplakken ontstaat er een perfecte synergie bij de productie van deze uitzonderlijke folies.

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.