Folie in houtoptiek

Hout dient sinds vele jaren als hoofdgrondstof in de bouw, meubels en panelen. De uitstraling van hout was vroeger minder belangrijk en ook de keuze was beperkter. De laatste 10 jaar wordt keuze en uitstraling binnen hout steeds ruimer. Kleurstelling, houtnerf en vorm spelen daarbij een belangrijke rol. Het aanbod is enorm; beuken, eiken, mahonie, teak, pijnboom, populier, rozenhout, walnoot en ga zo maar door.

Houtsoorten

Het idee achter houtfolie.

Met het oog op milieubelasting en behoudt van bossen en wouden kijken fabrikanten steeds vaker naar alternatieven voor echt hout. Meubels van massief hout blijven populair, dus alternatieven zijn zeer welkom. De houtfolies van Resimdo zijn een zeer goed alternatief om echt hout te simuleren. Ze hebben een niet van echt te onderscheiden nerf en een voelbare structuur.

Toepassingen

Gebruik van de folie met houtoptiek.

Laat u inspireren en creëer uw eigen ideeën. In onze galerij laten wij de vele verschillende mogelijkheden met de folie zien. Naast de houtoptiek vindt u ook andere ideeën om bij u thuis te implementeren. Om makkelijker uw weg te vinden in de galerij kunt u gebruik maken van de filters en categorieën. Door de voor en na foto’s is het proces duidelijk zichtbaar en zult u verrast worden door de vele mogelijkheden met de folie.

PVC folie

Moderne interpretatie.

Een ander type folie met houtoptiek is de PVC folie. De nerf en structuur van verschillende houtsoorten worden kunstmatig gereproduceerd. Maar juist bij PVC folie zijn er verschillen in kwaliteit, de ingrediënten, het productieproces en de uitvoering van de oppervlakte variëren tussen producenten. Alleen een hoogwaardige folie let naast het visuele uiterlijk en de structuren ook op de gezondheid en het milieu. De folie van PVC in houtoptiek biedt een breed scala aan soorten, zowel klassiek als modern.

Alles folies met houtoptiek vindt u met beeldmateriaal in onze online shop. Meer informatie over de PVC folie fabrikant Hanwha en technische informatie over het product vindt u terug in de categorie kwaliteit.

Papierfolie

Natuurlijk fraai.

Bijzonder innovatief is de papierfolie van Tecosmart. Op papierbasis gefabriceerd, wordt het hout perfect nagebootst. De structuur op het oppervlak benadrukt de houtoptiek. Misschien denkt u dat de folie kwetsbaar is, maar u zult versteld staan van de degelijkheid van deze folie. Hij is namelijk bijzonder sterk, hittebestendig en watervast.

Alles folies met houtoptiek op papier basis vindt u met beeldmateriaal in onze online shop. Meer informatie over de fabrikant Tecosmart en technische informatie over het product vindt u terug in de categorie kwaliteit.

Kundenstimmen

Hotlines

Deutschland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de
Österreich
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.at
Holland
+31 (0) 615 076 264
info@resimdo.nl

Newsletter

*Alle Preise in € inkl. gesetzl. Mehrwertsteuer zzgl. Versandkosten.
Alle bildlichen Darstellungen dienen als Anwendungsbeispiele, Möbelstücke nicht im Lieferumfang enthalten.