Meubel opknappen

Pimpen van oude meubels gemakkelijk gemaakt

Nieuw idee: met folie naar glanzende oppervlakken

Kinderen groeien op en worden volwassen. Meubels raken geleidelijk uit de mode, raken beschadigd of er is simpelweg op uitgekeken. Soms vind je zelfs een of twee juweeltjes van jeugdige pracht onder de huidige verflaag, in helder paars, zoet roze of schreeuwerig groen. Waarom scheiden met zulke geliefde oude meubels als het gemakkelijk is om deze op te knappen?

Voor: paars
Na: wit

Verwerkte folie:
HS204 – Shiny White Gloss

De beukenhouten ladekast of de witte kast zijn immers in de loop der jaren weinig veranderd, het is de individuele smaak die vandaag de dag niet meer hetzelfde is. Nieuwe ideeën zijn nodig! Gelukkig zijn de mogelijkheden voor het oppeppen van meubels aanzienlijk vernieuwd, want met moderne methoden zijn vernis en verf overbodig geworden. Met een hightech folie kan de look van een meubelstuk worden aangepast aan de nieuwste designs, alsof het meubelstuk daadwerkelijk uit een actuele brochure is gekomen: en deze transformatie werkt niet één keer, maar keer op keer. In een snel tempo worden meubelen omgetoverd tot trendy vintage of, zoals in dit voorbeeld, paars naar wit.

Hoe kan je het meubilair vernieuwen?

In een smaakvolle omgeving voelen wij mensen zich veel comfortabeler dan tussen liefdeloos geplaatste meubels. Het meubilair levert een verbluffend belangrijke bijdrage, uitstraling heeft immers een beslissende invloed op de werking van de ruimte. Daarom hebben we deze oude, paarskleurige kast genomen. Het zag er “cool” uit in de oude tienerkamer, maar het past niet in de woonkamer. Dit bontgekleurde stuk moet een nieuw outfit krijgen met folie in glanzend wit. Dit brengt helderheid in de kamer en ziet er stijlvol uit. Om dit te bereiken verwijderen we eerst de deuren en het beslag en reinigen we alle oppervlakken grondig met een ontvetter. Er zijn altijd twee mogelijkheden om het meubilair op te knappen: ofwel alleen de buitenzijdes of ook de gehele binnenkant. In dit geval hebben we besloten om de kast geheel te bekleden, want anders zou het paars dat eigenlijk verbannen is, elke keer dat de deuren geopend worden, weer tevoorschijn komen. Nu gaan we stap voor stap verder, te beginnen met de deuren. We snijden de folie op maat langs de hulplijnen op de achterkant, verwijderen de beschermlaag tijdens het verlijmen en rakelen onze nieuwe laag stuk voor stuk op het oppervlak. Voor het snijwerk gebruiken we een scherp mes. Voor het op maat knippen van de afzonderlijke delen doet de goede oude scharen zijn werk. Beetje bij beetje verandert de buitenkant van de kast in een witte glans. Wanneer het werk voltooid is, bedekt de zelfklevende folie het sterke paars volledig en is deze niet meer zichtbaar.

DIY: zelf naar smaak aanpassen

De beslissing om uw project in eigen hand te nemen of een hardwerkend serviceteam naar u toe te laten komen, is geheel aan u. Als u veel gladde oppervlakken zonder krommingen of gecompliceerde vervormingen heeft, dan kunt u dit meestal eenvoudig zelf doen. U kunt het zonder enige ervaring uitproberen en bijvoorbeeld eerst beginnen met een klein project. Met behulp van onze instructievideo’s en het plezier van het opknappen van oude meubels ontwikkelt zich al snel een nieuwe hobby.

Klantbeoordelingen

Hotlines

Nederland
+31 (0) 485 / 361 661
info@resimdo.nl
Duitsland
+49 (0) 7153 / 550 230
info@resimdo.de

Zwitserland
+41 62 393 18 18
info@resimdo.ch

Spanje
+34 9611 53350
info@resimdo.es

Newsletter

*Alle aangegeven prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.
Alle foto’s dienen als toepassingsvoorbeelden, meubelstukken vallen niet onder de leveringsomvang.